Ο Αδάμ Σουμπασάκης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Χρήση Γεωδεδομένων για τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος από το CIHEAM-MAICh και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών GIMA της Ολλανδίας. Ειδικεύεται στη διαχείριση και τις εφαρμογές γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, με κύρια ενδιαφέροντα τις εφαρμογές τηλεπισκόπησης, την αξιοποίηση γεωδεδομένων και την επιστημονική επικοινωνία στους τομείς της πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, της προστασίας του περιβάλλοντος και της παρακολούθησης του κλίματος.
Ο Δρ. Αθανάσιος Καραγιαννίδης σπούδασε στο Α.Π.Θ. και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής καθώς και Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου σπουδών στη Μετεωρολογία και Κλιματολογία. Ασχολείται επαγγελματικά με θέματα πρόγνωσης καιρού, δορυφορικής μετεωρολογίας, κλιματολογίας και φυσικής περιβάλλοντος εδώ και περίπου 20 έτη ενώ έχει και πολύπλευρη ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα.
Η Δρ. Βάσω Κοτρώνη είναι μετεωρολόγος, διδάκτορας Δυναμικής Μετεωρολογίας του Clermont-Ferrand (Γαλλία) από το 1993. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά σε θέματα αριθμητικής πρόγνωσης καιρού, κλιματολογίας, δυναμικής των ατμοσφαιρικών συστημάτων με έμφαση σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Αποτελεί συνιδρύτρια της ιστοσελίδας πρόγνωσης καιρού: www.meteo.gr.
Ο Δρ. Γεώργιος Παπαβασιλείου γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Μετεωρολογία και Κλιματολογία από το University of Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου και Διδακτορικό τίτλο στη Μετεωρολογία και Κλιματική Έρευνα από το Karlsruhe Institute of Technology της Γερμανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη ατμοσφαιρικής δυναμικής, συνοπτικής μετεωρολογίας, εξωτροπικών κυκλώνων και ακραίων καιρικών φαινομένων (π.χ. ακραίες καταιγίδες, ανεμοστρόβιλοι, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές).
Ο Δρ. Γεώργιος Φραγκουλίδης σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Ατμοσφαιρικές και Κλιματικές Επιστήμες από το ΕΤΗ Zurich της Ελβετίας και διδακτορικό στη Μετεωρολογία από το JGU Mainz της Γερμανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ο Γεώργιος Κύρος σπούδασε στο Α.Π.Θ και είναι κάτοχος πτυχίου Επιστήμης της Πληροφορικής, καθώς και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΔΙ.ΠΑ.Ε “Ευφυείς τεχνολογίες διαδικτύου”. Ασχολείται με την ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων.
Ο Δρ. Κωστής Λαγουβάρδος είναι μετεωρολόγος, διδάκτορας Δυναμικής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου PARIS-VI (Γαλλία) από το 1992. Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά σε θέματα αριθμητικής πρόγνωσης καιρού, κλιματολογίας, δυναμικής των ατμοσφαιρικών συστημάτων με έμφαση σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Αποτελεί συνιδρυτή της ιστοσελίδας πρόγνωσης καιρού: www.meteo.gr.
Η Δρ.Σοφία Δαρμαράκη σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Φυσική Ωκεανογραφία και το Κλίμα. Ειδικεύεται στην ανάλυση ακραίων φαινομένων θερμοκρασίας στον ωκεανό στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής. Η διδακτορική της διατριβή πραγματεύτηκε συγκεκριμένα την δημιουργία των ακραίων αυτών φαινομένων στη Μεσόγειο θάλασσα, με την ερευνητική της δραστηριότητα από τότε να εντοπίζεται στους μηχανισμούς δημιουργίας τους σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Δρ. Σταύρος Ντάφης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και το Περιβάλλον, καθώς και διδακτορικού διπλώματος από το Polytechnique Institute of Paris στη Δυναμική Μετεωρολογία. Ασχολείται με την έρευνα, την επιστημονική επικοινωνία και την επιχειρησιακή πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ευρώπη.
Συντακτική Ομάδα

Το Νοέμβριο του 2021 ξεκίνησε η λειτουργία του κόμβου πληροφόρησης climatebook.gr. O κόμβος έχει ως σκοπό να παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για τον καιρό και το κλίμα του πλανήτη μας, με έμφαση στα έντονα καιρικά γεγονότα και τις επιπτώσεις τους, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές που σχετίζονται με την ατμόσφαιρα και τη θάλασσα. Ταυτόχρονα, μέσω της ενότητας η Γη από το Διάστημα, θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, χάρτες και βίντεο που προέρχονται από πλήθος περιβαλλοντικών δορυφόρων οι οποίοι παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση του πλανήτη μας.

Το climatebook.gr παρέχει βήμα για την ελεύθερη και ενυπόγραφη κατάθεση απόψεων και προβληματισμών των επιστημόνων σε θέματα που άπτονται του καιρού, του κλίματος και του περιβάλλοντος του πλανήτη μας.