Ευρώπη: Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές σε Βορειοανατολική και Νότιοανατολική Ευρώπη - Καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Ελλάδα

Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές παρατηρούνται  σε Βορειοανατολική και Νότιοανατολική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες του δεύτερου δεκαημέρου του Νοεμβρίου 2022.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Νοτιονανατολική Ευρώπη θυμίζουν καλοκαίρι και κυρίως στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα ξεπέρασε τους 27°C το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Επίσης, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος καταγράφηκαν πολύ υψηλές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας, όπως για παράδειγμα ο Αυτόματος Μετεωρολογικός Σταθμός του Ε.Α.Α/meteo.gr στα Φαλάσαρνα Χανίων, όπου κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, η θερμοκρασία δεν κατάφερε να πέσει ποτέ κάτω από τους 25°C.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στην Ελλάδα 90 Μετεωρολογικοί Σταθμοί του δικτύου του Ε.Α.Α/meteo.gr κατέγραψαν μέγιστη θερμοκρασία ίση η και μεγαλύτερη από 25°C!

 

Εικόνα 1. Η πορεία της θερμοκρασίας στον Αυτόματο Μετεωρολογικό Σταθμό του Ε.Α.Α/meteo.gr στα Φαλάσαρνα Χανίων την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Αντιθέτως στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη το πρώτο κύμα ψύχους, έφερε μαζί και τα πρώτα χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πηγή δεδομένων: Ε.Α.Α/meteo.gr