Ευρώπη: Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές στις αρχές Δεκεμβρίου 2022

Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές παρατηρούνται στην Ευρώπη στις αρχές του 2ου 10ημέρου του Δεκεμβρίου 2022. Η Ευρώπη έχει χωριστεί τις τελευταίες ημέρες σε ΒόρειαΚεντρική και Νότια Ευρώπη.

Στη Βόρεια & Κεντρική Ευρώπη επικρατούν συνθήκες παγωνιάς, καθώς το πρώτο ισχυρό κύμα κρύου είναι γεγονός σε αυτές τις περιοχές. Εκτός του κρύου, έντονες χιονοπτώσεις επηρεάζουν τις χώρες της Βαλτικής, σημειώνοντας και συνθήκες χιονοθύελλας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει τον πρώτο ψυχρό μήνα του έτους (κάτω από τα κλιματικά) για το 2022, καθώς όλοι οι υπόλοιποι μήνες καταγράφηκαν με θετική απόκλιση. Ενώ, μέχρι στιγμής ο Δεκέμβριος του 2022 είναι ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων 12 ετών στο νησί, μαζί με αυτόν του 2010. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη χιονόπτωση και χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο του Λονδίνου.

Στον αντίποδα στη Νότια Ευρώπη συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες, καταγράφοντας μέγιστες θερμοκρασίες και πάνω από τους 20°C σε περιοχές της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.