Η.Π.Α: Δριμύ ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών - Δύο νεκροί από το ψύχος και το χιόνι

Δριμύ ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τις Η.Π.Α και κυρίως την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών. Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν περιοχές της δυτικής πολιτείας της Νέας Υόρκης καθώς μια δυνητικά ιστορική χιονοθύελλα με το μηχανισμό του lake effect, έχει ήδη σταματήσει την κυκλοφορία σε κύρια οδικά δίκτυα, απειλεί να καταστρέψει περιουσίες και να αφήσει χωρίς ρεύμα εκατομμύρια πολίτες καθώς οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Δύο κάτοικοι της κομητείας Έρι έχασαν τη ζωή τους μετά από καρδιακά επεισόδια που σχετίζονται με φτυαρίσματα ή καθάρισμα του χιονιού, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Mark Poloncarz.

Περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι σε πέντε πολιτείες των Μεγάλων Λιμνών – από το Μίσιγκαν έως τη Νέα Υόρκη – βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περισσότερο από 1μ φρέσκο χιονιού σε περιοχές του Μπάφαλο στη λίμνη Έρι μέχρι και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, απειλώντας ιστορικά ρεκόρ χιονόπτωσης στην περιοχή.

Εικόνα 1. Συνολικό ύψος χιονιού [μέτρα] μέχρι και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην περιοχή των λιμνών των Η.Π.Α.

Πηγή δεδομένων: HRRR, CNN