Ηνωμένο Βασίλειο: Μια από τις πιο θερμές νύχτες Νοεμβρίου στις 11 Νοεμβρίου 2022 - Η πιο θερμή νύχτα Νοεμβρίου στα χρονικά σε Σκωτία και Β.Ιρλανδία

Πολύ υψηλές ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας, καταγράφηκαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου προς το ξημέρωμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ελάχιστη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές δεν κατάφερε να πέσει κάτω και από τους 15°C, σημειώνοντας απόκλιση θερμοκρασίας ως και 12-14°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σε επίπεδα ρεκόρ οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Kinloss, στη Βόρεια Σκωτία σημειώθηκε ελάχιστη θερμοκρασία 14.6°C, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας για το Νοέμβριο στο σύνολο της Σκωτίας. Επιπλέον, στο Magilligan της Βόρεια Ιρλανδίας σημειώθηκε ελάχιστη θερμοκρασία 14.5°C, τιμή που επίσης αποτελεί την υψηλότερη τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας για το Νοέμβριο στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το Νοέμβριο στη Βόρεια Ιρλανδία ήταν οι 13.9°C στο Armagh στις 21-11-1947.

Θερμοκρασίες ρεκόρ, εκτός εποχής, αναμένονται τις επόμενες ημέρες και σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη όπως στη Νορβηγία και στη Σουηδία.

Πηγή δεδομένων: Met Office