Κακοκαιρία "Oaklee" στις ΗΠΑ: Χιονοπτώσεις και παγωμένη βροχή παρέλυσαν τις ανατολικές πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία έπληξε τις Ανατολικές ΗΠΑ μεταξύ Τετάρτης 23 και Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022, κόβοντας το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και εμποδίζοντας τα ταξίδια τόσο οδικώς όσο και αεροπορικώς.

Η καταιγίδα, που ονομάζεται “Oaklee” από το The Weather Channel, κινήθηκε αργά βορειοανατολικά προκαλώντας πυκνές χιονοπτώσεις και παγωμένη βροχή που είχαν σαν αποτέλεσμα την ολισθηρότητα των δρόμων και προκλήθηκε η ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων. Επίσης τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν κλειστά επί 3 ημέρες λόγω του παγετού.

Τουλάχιστον δύο θάνατοι συνδέονται με την κακοκαιρία “Oaklee”: Ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Μιζούρι κατά τη διάρκεια παγωμένης βροχής, και ένα παιδί 18 μηνών έχασε τη ζωή του σε ένα από τα πολλά τροχαία ατυχήματα σε μια παγωμένη γέφυρα του Κεντάκι.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης δέχθηκαν συστάσεις από τις Αρχές να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να αποφύγουν τα ταξίδια

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της Ανατολικής Ακτής, 700 από τις οποίες στο αεροδρόμιο της Βοστώνης.

Περίπου 70.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ρεύμα το μεσημέρι της Παρασκευής 25/02.

Πηγές: The New York Times