Ο ισχυρότερος τυφώνας του 2022 «Hinnamnor» πλησιάζει την Ιαπωνία

Ο ισχυρότερος τυφώνας του 2022 σχηματίστηκε στα τέλη του Αυγούστου στον βορειοδυτικό Ειρηνικό και ονομάστηκε «Hinnamnor». Το πρωί της Πέμπτης 01/09 βρίσκεται ανατολικά της Ταιβάν και νότια του Ιαπωνικού νησιού Οκινάουα και σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που εξέδωσε η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία αναμένεται να προσεγγίσει περαιτέρω το νησί τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη 30/08 η μέγιστη ταχύτητα ανέμου κοντά στο κέντρο του έφτασε τα 198 χλμ/ώρα με ριπές έως και 270 χλμ/ώρα κατατάσσοντας τον τυφώνα ως “Βίαιο Τυφώνα – Violent Typhoon”, σύμφωνα με την 6-βάθμια κατηγοριοποίηση της Ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας για τους τυφώνες του βορειοδυτικού Ειρηνικού. Στο σύντομο βίντεο παρουσιάζεται ο Hinnamnor όπως καταγράφηκε από τον Ιαπωνικό γεωστατικό δορυφόρο Himawari-8 το πρωί της Πέμπτης 01/09.

 

Στον σχετικό χάρτη που εξέδωσε η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία φαίνεται τόσο η παρούσα θέση του τυφώνα (κόκκινος κύκλος) όσο και η αναμενόμενη κίνησή του.

Η θέση του τυφώνα το μεσημέρι της Πέμπτης 01/09 (κόκκινος κύκλος) όσο και η αναμενόμενη κίνησή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές πληροφοριών, εικόνων και βίντεο: Japan Meteorological Agency, National Oceanic and Atmospheric Administration, RAMMB