Ο Τροπικός Κυκλώνας Batsirai κατευθύνεται προς τη Μαδαγασκάρη

Ο Τροπικός Κυκλώνας Batsirai, βρισκόμενος περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια της νήσου Rodrigues στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό κινείται δυτικά και αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας να βρεθεί βόρεια των νήσων Mauritius και Réunion. Όπως είναι αναμενόμενο, η αβεβαιότητα τόσο για την ακριβή πορεία όσο και για την ισχύ του Τροπικού Κυκλώνα Batsirai αυξάνει όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε αναμένεται να προσεγγίσει τις ακτές της Μαδαγασκάρης. Ο Κυκλώνας διατηρεί ανέμους ταχύτητας 150 χλμ/ώρα οι οποίοι προβλέπεται να ενισχυθούν έως τα 200 χλμ/ώρα στα μέσα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Γαλλική Μετεωρολογική υπηρεσία (Météo – France), οι επιπτώσεις στο καιρό των νησιών και νησιωτικών συμπλεγμάτων Rodrigues, Saint-Brandon, Mauritius και Reunion θα είναι σχετικά περιορισμένες αφού ο Κυκλώνας αναμένεται να κινηθεί βορειότερα από αυτά. Μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργηθούν στη Μαδαγασκάρη, με την επιφύλαξη όμως της μεγάλης αβεβαιότητας των προγνώσεων για το τέλος της εβδομάδας.

Στη σχετική εικόνα παρουσιάζεται η έως το πρωί της Δευτέρας 31/01 πορεία του Τροπικού Κυκλώνα Batsirai καθώς και η πρόγνωση της συνέχειας της πορείας του. Η δορυφορική εικόνα προέρχεται από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-8.

Πορεία του Τροπικού Κυκλώνα Batsirai έως το πρωί της Δευτέρας 31/01 και πρόγνωση για τη συνέχεια της πορείας του. Δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-8

 

Πηγές πληροφοριών και εικόνων:

Météo – France

Cyclocane

Zoom Earth