Θνησιμότητα λόγω Τροπικών Κυκλώνων στις ΗΠΑ

Μια νέα επιστημονική εργασία με τίτλο “Θνησιμότητα λόγω Τροπικών Κυκλώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες” δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, η οποία παρουσιάζει σημαντικά ευρήματα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των κυκλώνων στην ανθρώπινη υγεία. Αποκαλύπτεται ότι οι κυκλώνες έχουν σημαντική επίδραση στα ποσοστά θνησιμότητας για έως και 15 χρόνια μετά το πέρασμά τους, με 7.000 έως 11.000 επιπλέον θανάτους να οφείλονται σε αυτές τις παρατεταμένες επιπτώσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι οι θάνατοι συχνά προέρχονται από έμμεσες αιτίες, όπως η οικονομική καταπόνηση, η εξασθένηση των κοινωνικών δικτύων υποστήριξης και η καθυστερημένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Αυτές οι επιπτώσεις επηρεάζουν δυσανάλογα περιοχές που δεν είναι εξοικειωμένες με τροπικούς κυκλώνες.

Η μελέτη επισημαίνει την ανάγκη για καλύτερη διαχείριση καταστροφών και σχεδιασμό της υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά σε περιοχές που πιθανόν να αντιμετωπίσουν περισσότερους κυκλώνες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Nature